HET BEHANDELPLAN

Bij elke eerste behandeling hebben wij voorafgaand een intake gesprek waarbij een behandelplan wordt opgemaakt.  Wij overlopen samen een vragenlijst (zie anamnese in bijlage) en van daaruit start ik mijn behandeling.  Ik kan de chakra's stimuleren en terug in balans brengen, je immuunsysteem even de aanzet geven om opnieuw te activeren en je energie banen terug te laten stromen om blokkades in het lichaam te verwijderen.

Het enige dat u moet doen is ontspannen en genieten van de rust en de warmte van mijn handen op je voeten.  

Lichaam en geest worden met elkaar in balans gebracht 

 

Moxa stick ( infrarood behandeling met verwarmde bijvoetkruid geurloze stick)

Tijdens een behandeling kan ik een moxa stick gebruiken, zonder meerprijs.  Wat is moxeren eigenlijk?

Moxa, een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, is een andere benaming voor het bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en staat bekend om haar verwarmende werking. Het kruid kan op verschillende manieren worden toegepast. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid worden geplaatst, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen.

Indien de MOXA lamp wordt ingezet kan dit een meerprijs kosten. Uitleg over de TDP/Moxa lamp vindt u op een andere pagina.

Oorskaars therapie

Wat zijn en doen oorkaarsen?

Oorkaarsen zijn al eeuwen oud!

Traditioneel wordt de oorkaars gebruikt om de geest te zuiveren en de negatieve energieën te verdrijven. Toen deze traditie ook in het westen bekend werd, ontdekten de onderzoekers de neveneffecten van de oorkaars.

Tegenwoordig worden oorkaarsen bij uiteenlopende klachten gebruikt, denk daarbij aan:

* algemene oorhygiëne en gehoorstimulatie

* losmaken van oorsmeer

* irritatie van het oor en bijholten

* sinusitis (bijholteontsteking)

* neus- en keelirritaties bij verkoudheid

* hoofdpijn en migraine

* beginnende verkoudheid en griep

* keelpijn

* oorpijn en oordruk

* oorsuizing en tintelingen ( niet bij chronische tinnitus)

* bloedcirculatie in het oor

* lymfeproblemen

* oorpijn bij vliegreizen (zowel preventief als nadien)

 

Maar hoe werkt een oorkaars dan? Hoor ik je vragen…

 

Zoals op de foto te zien is zijn oorkaarsen hol. Deze holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken. Daardoor komt er warmte in de gehoorgang. De combinatie van een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht (door de natuurlijke beweging van de vlam) geven een lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is een direct effect op de drukregeling in het oor.

Het voelt ontspannend – door de warmte en het rustgevende geluid van de kaars – en bevrijdend door het oorsmeer wat verwijderd wordt. Om een evenwichtig resultaat te bereiken, worden oorkaarsen altijd op beide oren toegepast. Eén oorkaars brandt ongeveer tien minuten.

Een oorkaarsbehandeling neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag. De te behandelen persoon ligt op zijn zij op een tafel zodat de oorkaars vertikaal in het oor geplaatst kan worden. Eerst wordt de kaars in het oor geplaatst om te wennen aan het gevoel. Vervolgens wordt de kaars aangestoken en opnieuw in het oor geplaatst. Een oorkaars kan geen pijn doen. Wanneer dit wel het geval is wordt de oorkaars direct verwijdert. De oorkaars blijft in het oor tot de warmte van de kaars teveel wordt voor de te behandelen persoon of de behandelaar. De kaars wordt ‘geblust’ in een kopje water waarna het resultaat bekeken kan worden.

Het wordt niet aangeraden oorkaarsen toe te passen bij personen met:

* een doorboord trommelvlies

* buisjes of implantaten in het oor,

* acute oorontsteking

*  epilepsiepatiënten

Wanneer je interesse hebt in een oorkaars behandeling, neem dan contact met me op. Kostprijs: €20 voor beide oren.

 

 

Anamneseblad 2024
Word – 20,2 KB 23 downloads